CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Google+ Followers

Thursday, February 28, 2013

ALLAHu ta'ala a'alam..


Tolak FITRAH skg x semestinya x terima untuk akan datang…ALLAH..!!  =_=’
Awak cara awak n sy cara sy..  ^_^' IKAT sekarang tidak semestinya akan menuju gerbang perkahwinan terus…..kata orang kalu dh ikat senang sikit….??right??  kalu ikat n ambil masa kejap je n terus kawen  its ok …n sy blh terima  pendapat macam itu....tp ikat n mengambil masa yg lama untuk ke gerbang perkahwinan bagaimana??? 

Mengambil masa yang lama juga seolah2 itu adalah antara jalan couple kalu x terus ke aras series ngn cepat…to sahabat2..kalu nk nikah n jalan yg kalian ambik nk ikat terus..tafaddal  ngn cara yg ISLAM luruskan..FASIH baik2 yg ISLAM lakarkan sblm slamber ambik tali nk ‘ikat2’ kt BAKAL..ingat…..dalam tempoh pertunagan …

kalian belum lagi halal n itu bukan ‘tiket’ untuk berbual2 kosong dalam phone..keluar dating dua orang seperti dua ekor burung singgah kt  bumi n terus menyembah tanpa menggunakan sayap mereka..ber ‘koling2’ menukar suara..si perempuan bukan lagi seperti ‘mawar berduri’ dh tika itu…yg suara biasa dh jd longlai merrrdunya….

n  sudah menjadi seperti  suara kanak2 yang manja GEDIK memanggil ibunya..si lelaki apabila mendengar suara d laungan telefon mereka seperti hilang iman n terus dengan kesyahduan seperti dunia ini milik mereka tanpa sedikit rasa bersalah mendengar suara lontakan menusuk kalbu dari hawa…tanpa ingat nk sebut ISTIGHFAR….ALLAHu akbar..sahabat2 ku..muhasabah sama2..wahai muslimah sahabt yg ku sentiasa sayangi.. ^_^ yg sentiasa bibir ini bicara doa untuk kalian..yg sentiasa ku harapkan agar ALLAH terus merendahkan sedikit jumlah perempuan dalam neraka..siapa perempuan itu??sahabt2 kita d lua sna..tahu kah kalian akhirat nanti kata Rasulullah s.a.w ‘ku melihat di dalam neraka nanti ramai di antara mereka penghuninya adalah kaum hawa’..

Rasulullah menangis..betapa Rasulullah ambik cakna sangat dengan kita..sahabat muslimahku…andai di taklifkan kalian sedang dalam proses pertunangan..mahupun sedang menunggu ‘imam’ mu..jagalah batas2 yg ada padamu terhadap mereka untuk setiap perbuatanmu..ketahuilah muslimin ini mereka kdg2 hanya sekadar manis pada bicara..mahu menggodamu n menjadikan tempat mu tempias nafsu..andai mereka benar2 inginkan cintamu kerna ALLAH..

nascaya bukan dengan cara murah mereka akan sapa..
malah berfikir n terus berfikir menggunakan cara yg ISLAM gariskan..iaitu melalui orang tengah seperti ibubapamu..  ^_^ ..

itukan cara yang paling terhormat..percayalah lah padaku…andai kalian terus melayan ..kalian tidak akan prasan yg kalian berada dalam fatrah ‘couple’..kerna apabila syaitan sudah menghiasi kalian dengan maksiat..yang jijik akan di lihat indah..na’uzubillah..

ingat sahabat2..andai jalan couple di hidang dengan lautan cinta yg indah antara pasangan..n andai suatu hari nanti jika ALLAH tidak izinkan kalian bersama n kalian akn tetap CLASH..x kn mahu memberi kasih sayang yg SECOND pada yang halal nanti?sedangkan kalian sudah menzalimi yang halal itu dengan kasih mu pd ex mu yang dulu??? itu JELAS ALLAH larang..

sbb itu couple selalunya x kn lama d alam mereka andai lama n sampai ke gerbang perkahwinan…belum tentu tempoh mereka d alam yg halal itu bahagia…belum tentu..

to sahabtat2 yg sudah berhijrah n meninggalkan dosa2 yg lama..alhmdulillah..tahniah n bersyukur kerna kalian sudah ALLAH pilih untuk d pelihara..alhmdulillah..teruskan untuk menjaga kerna taubat yg sungguh2 ALLAH akn redha..percaya padaku shabt2..sekali lagi..ku bukan mahu menolak FITRAH..

kerna ku jua memerlukan fitrah itu..tp untuk masa sekarang jihadku adalah menjadi SOLEHAH untuk ALLAH..umi ngn abi..n as kakak n adik yg SOLEHAH..insyaALLAH…syg yg halal padaku NANTI ku sentiasa doaknnya biapun masih samar2 siapakah dia yg penting ALLAH akn jaga dia baik2 kerna ku jua sdg mnjaga diri n maruah ngn baik2 ..

to sahbatat2 muslimahku..tidak terlambat andai mahu pulang kembali pada DIA..kerna DIA sentiasa ada untukmu sahabat2ku..insyaALLAH..1 sahaja..pe yg kamu lakukan..bakal mu sedang lakukan..kalu baik yg kamu lakukan untuk illahi..dia jua begitu n andai keburukan yg kamu hidangkan untuk diri..begitu jua bakalmu lakukan..lakukanlah untuk ALLAH pe yg ALLAH inginkan drp layan nafsu yg tiada manfaatnya..


#jaga HAK ALLAH ..nascaya ALLAH jaga hakmu as hambaNYA..amin2..ya LALAH..dirimu so sweet!! 

#alhamdulillah… ^_^ sekadar pendapat… moga ALLAH menjaga kita semua muslimah n moga ALLAH masih sudi member mereka hidayah....amin2.. ALLAHu a’alam..#

..menolak skg adalah kerna MENJAGA.. ^_^ insyaALLAH..

0 comments:

Post a Comment